Adoració del Reis

Per Posted on 1min. llegit639 visites
Adoració del Reis

Autors:
Eduard González Carbó
Carme Carbó Valette

Figures: Montserrat Ribes

Ubicació:
FLORISTERIA CARALT
Carrer de Vilarrúbias, 5
08208 Sabadell

Descripció:
Edifici religiós d’estil romànic (s. X – XII)

L’antiga església parroquial de Sant Esteve de Castellar vell està situada entre els torrents de Miralles i de Sant Antoni, a la riba dreta del Ripoll. Es tracta d’un edifici amb planta de creu llatina, d’una sola nau, rectangular, orientada de ponent a llevant. Està dividit en dos trams, el de ponent cobert amb volta de canó, i el de llevant, amb volta de punta d’ametlla. Ambdós trams es lliguen mitjançant un cos trapezoidal. El campanar es troba a la façana de migdia, i la sagristia a la banda de tramuntana.

La banda de ponent de la nau, igual que la capçalera trapezoidal d’un edifici anterior, es consideren preromànics. La volta de canó sobre arcs torals es data al segle XI, mentre que la nau de llevant amb creuer, capçalera i la base del campanar es daten entre els segles XII i XIII. Finalment, el cos del campanar es data al segle XVI.

Estudis recents de restes arqueològiques han permès de saber que des d’època alt-medieval existia un nucli de població al lloc anomenat Puig Castellar, la plana de davant de l’església. S’han trobat igualment les sepultures d’una necròpolis de la mateixa època.

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Naixement
Adoració del Reis