Pessebre de la Ciutat. Novembre de 2022

La idea de fer un gran pessebre per a Sabadell va ser a causa del desastre de la pandèmia que va obligar a reinventar-se i oferir a la ciutat un projecte diferent per a substituir la tradicional exposició de diorames que en aquells moment era del tot impensable portar-la a terme degut a les restriccions d’aforament. I es va començar a pensar en la idea de fer un pessebre monumental en un espai extern i prou gran on no hi haguessin problemes per a visitar-lo. Anys enrere s’havien construït pessebres de gran format per a la ciutat però mai de l’envergadura del que teníem al cap. Potser l’espurna que va  desvetllar d’aquell malson era feta de trasbalsos personals, pèrdues de companys, unes ganes enormes de treballar i guanyar una certa una normalitat, almenys al carrer.

Per Posted on 2min. llegit321 visites

La idea primigènia creix i es consolida, es converteix en un tren que passa i cal pujar-hi. I s’enceten les converses amb l’Ajuntament de Sabadell, concretament a la Regidoria de Cultura que ho veu factible i molt innovador, ja que mai s’havia fet un pessebre de tan gran format.

Sortir de la comoditat, per dir-ho d’alguna manera, dels nostres diorames i enfrontar-nos a una construcció per ser muntada al mig d’una plaça de 60 metres quadrats, 360 graus de visibilitat i pensat per aguantar ventades, pluja, desgast i fet com un trencaclosques que encaixi a la perfecció, constitueix un repte en el que més d’una trentena de pessebristes ens hi vàrem llençar de cap, sota la direcció tècnica de tres companys dels que cal destacar  el  rigor i la professionalitat per assolir un resultat espectacular i segur, que van desenvolupar els plànols i el disseny  tot el projecte construint una maqueta a escala.

A més de comptar amb l’empenta i determinació del president de l’Agrupació aconseguint tota mena de recursos,  i un espai idoni per a treballar cedit per l’Ajuntament de Sabadell.

A partit del Nadal de 2020 es parla de Sabadell i del seu pessebre, es parla del que ofereix  un col·lectiu que treballa de forma artesana i altruista en obres efímeres, canviables i extraordinàries exportant cultura i tradició: som els pessebristes. D’alguna manera sentir-se part integrant d’un projecte complex comptant amb la disponibilitat i possibilitat de cadascú varen fer possible que un treball en equip extraordinari fos un gran lligam entre l’Agrupació i la ciutat.

Si cal esmentar un dels objectius  primordials que te l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell convé destacar-ne el fet d’afermar la tradició del pessebre popular  com un element mes que formi part del paisatge ciutadà de cada Nadal.

El pessebre de la Ciutat, s’ha un fet un lloc i ha vingut per quedar-se , així ho han entès els nostres conciutadans amb la seva acceptació , ho reafirma l’Ajuntament amb la seva ajuda i el ressò que al nostre país.

AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES DE SABADELL.

Moltes vegades la societat civil està molt per damunt del que s’espera d’ella aportant a la ciutat projectes creatius sorprenent al mateix que els proposa.

Montse Massaguè.

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Construcciò del pessebre de la ciutat.