Sabadell, Festa i Tradició

Participació de l'Agrupació en els actes organitzats per Sabadell Cultura

Per Posted on 2min. llegit492 visites

El passat diumenge 10 de juny, sota una lleu amenaça de pluja, vam plantar la nostra paradeta al Passeig de la Plaça Major, i entremig de set entitats més vam posar a la venda samarretes, xapes i treballs manuals diversos, establint una sana competència amb els nostres veïns culturals. D’aquesta manera participàvem de Sabadell, Festa i Tradició; unes jornades organitzades per Sabadell Cultura, conglomerat d’associacions culturals de la ciutat.

Durant tot el matí, des de la nostra paradeta regalàvem a tots els nens retallables de pessebres, fet que deixava perplexos a pares i criatures pel fet de maridar pessebres i un radiant matí de juny. També durant la jornada vam treure a la venda la nova samarreta de la temporada, la que en poca estona ja la lluïen tots els pessebristes i simpatitzants que passaven a visitar-nos.

També hi va haver cercavila així que el nostre gegantó també va participar de l’ocasió juntament els Gegants i Capgrossos de Sabadell, els Gegants de Covadonga, els Gegants de la Puríssima, el Gegant Andi i els Gegants de les Fonts de Terrassa com a convidats. A les 10 del matí es reunia la Colla de Geganters de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell per anar a buscar a en Llucià per a poder plantar-lo a la Plaça Marcet amb els altres gegants.

Després d’agafar forces esmorzant a l’Hotel Urpí, a les 12:30 vam començar la cercavila que baixava per tot l’eix central fins a la Plaça Dr. Robert, l’Ajuntament de la ciutat. Abans però en Llucià es va aturar una estona davant la nostra paradeta on va rebre una nova xapa per a vestir en el seu sarró, es tracta d’un nou disseny fet a partir d’un dibuix d’en Llucià a càrrec de Montserrat Masagué, el mateix que vesteix la colla en la seva samarreta.

Un cop davant de l’Ajuntament vam ballar l’Inana que ens van tocar els Grallers dels Gegants i Capgrossos de Sabadell i finalment vam fer un ball conjunt totes les colles que hi vam participar. Ara a la colla li toca descansar fins al 8 de Juliol que anirà, com cada any, a la Trobada de Gegants de Barberà del Vallès, quines ganes!

A l’hora de dinar, hem plegat veles, tot desat, paradeta i gegantó cap a l’Agrupació, i fins a la propera aventura!

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Dia de l’Associacionisme Cultural a Tarragona
Sabadell, Festa i Tradició