Compartir
El company Jordi Portolés un dia va aparèixer amb una notícia i un encàrrec sota el braç. El de participar en la construcció d’un Calvari pel Museu de Belenes de Mollina, Màlaga. Treball que li havien suggerit de fer el març del 2018, a la Festa dels col·laboradors del museu, a la qual va ser convidat.
La idea va anar madurant fins al dia que la va exposar a la Junta i ràpidament es va passar a la resta de companys convidant-los a participar en la construcció. Els miracles que fa el WhatsApp va aplegar sis manobres i un mestre d’obres en un no res, en Jordi Castells, Miquel Dalmases, Jordi Manyosa, Maite Marsinyach, Montserrat Masagué, Núria Portolés i Tino Sánchez i a treballar s’ha dit.
Ens va explicar el seu projecte i presentar la maqueta. Cadascú va trobar el seu lloc, secció de pica pedrers, secció de botànica, de fusters, secció de paletes, pintors, i així va anar creixent un diorama magnífic on s’escenificà El prendimiento, en un context d’un atri mig enrunat, amb una fageda tardorenca esplèndida. Les figures del mestre Francisco Javier Guilloto, d’una sòbria expressivitat fan del conjunt una sensació de duresa per la situació de la història que s’explica i al mateix temps els ulls se’n van al darrer terme on la calidesa dels colors de les fulles dels arbres, sembla que vulguin amorosir un capvespre ben trist.
Un cop acabat el diorama, tots els peons el vàrem mirar amb una barreja de satisfacció, orgull i cansament. 600 hores de feina ho van fer possible. I el dia que el van venir a buscar per dur-lo cap al museu d’Andalusia, va quedar aquella sensació de buidor i alhora la de feina feta i ben feta en què la representació dels pessebristes de Sabadell, queda més que destacada.