Cròniques d’un taller de construcció de Pessebres

Capítol primer

Per Posted on 2min. llegit502 visites

Dos de juliol. Avui fa calor. Calor enganxosa. I amb aquesta sensació tèrmica comencem a parlar de pessebres.

Parlar i construir una maqueta de poliestirè, sota el mestratge de Joan Carles CapdevilaFrancesc Fayos i Emili Sans, integrants i fundadors de Figuraires i Artesans Sabadell (FAS) i ens instalem al bar de l’Acadèmia buscant una mica de fresca que no tindrem.

15 alumnes i un ventilador.  Atents, intrigats, insegurs, principiants i veterans, entremig de tots, el flamant president de l’Agrupació.

Ens apleguem al voltant de la taula amb ganes de començar a descobrir quines formes s’amaguen en una placa de poliestirè, aparentment anodina i plana i que sota el guiatge dels mestres aprendrem a transformar en alguna cosa que ens sorprendrà a nosaltres mateixos. Ens ensenyen una maqueta feta, la que haurem de reproduir… i algunes cares demostren allò de “si home, jo no soc capaç de fer-ho, això”. No cal expresar-ho verbalment perque ens han llegit el pensament. Un contundent “i tant que ho fareu, tots ho fareu, i quedarà molt bé”. Qüestió de paciència. Sense còrrer. L´important son els detalls, els acabats. Entesos?… Entesos, som-hi.

La primera classe promet i ja hem començat a fer anar les eines, tots concentrats seguint indicacions de qui porta moltes hores de vol creant autèntiques meravelles i que amb absoluta generositat expliquen, ensenyen i aconsellen.

L’expectació i l’interès son alts. Treballem sense fer gaire xivarri, dibuixem pedres, a contrajunt , rebaixem i enfonsem els carreus de totes mides  i comencem a adonar-nos que aquell pedaç de porex, es transforma en un tros de paret, un muret, potser una tanca d´una quadra… Alguns hi comencem a veure possibilitats, d´altres dibuixen pedres i més pedres…“noo així no, que no ho veus que així no s´aguanta una paret?” Ai, si…

Continuem treballant. I el temps corre depressa.

Per acabar la classe unes mans que en saben molt, construeixen un racó fet amb dos murets i una porta de fusta mig desballestada.

De cop i volta la majoria de nosaltres ja hi hem vist, sense ser-hi, un naixement aixoplugat a l´angle de la paret.

Dijous més.

Per veure més fotografies del curs podeu visitar la galeria que hi ha a la nostra pàgina de facebook.

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Curs de Poliestiré aquest Juliol
Cròniques d’un taller de construcció de Pessebres