Cròniques d’un taller de construcció de Pessebres

Capítol Sisé

Per Posted on 2min. llegit813 visites

Dilluns 23 de juliol, finalitza el taller de pessebres. Objectiu aconseguit. Hem fet el cim. Satisfets tots, mestres i alumnes. Ells hi han posat el seu saber, nosaltres les ganes d’aprendre.

A les deu de la nit la classe s’acaba, s’aquieta el brogit, els companys van sortint, les paraules s’allunyen. Toca plegar, tancar els llums, i fer els últims comentaris, els bons desitjos de continuar endavant i treballant de valent.

En sortir al carrer, semblem escolars carregats amb treballs manuals de fi de curs, amb pressa per arribar a casa i ensenyar satisfets el producte del nostre esforç. Diria que se’n pot dir orgull, molt mal dissimulat.

Hem acabat i ja enyorem continuar treballant, ara toca pintar i tenir cura dels detalls. Tot allò que omple de vida un pessebre a banda de les figures triades. Un cistell, un gerro penjat a la paret, la gatera amb el gat mig sortint. La roba estesa en una galeria coberta, les eines del pagès, o les del fuster. Les panolles de moresc assecant-se dalt la barana. I potser uns esclops oblidats davant la porta d’un corral… tot un món que el fem semblar viu, a força de detalls, que en la vida real hi són però a vegades ens passen desapercebuts de tan enderiats com anem.

I només ens fa falta entrar en una sala fosca, cada any i a la mateixa època, plena de finestretes il·luminades, per deixar-nos endur pels records que de menuts i no tan menuts encara ens emocionen; i agafats d’una mà propera, petita o gran, ens aboquem a badar dins d’un món petit.

Així som els pessebristes, som continuadors de tradicions i exportadors de cultura. I de passada som observadors, il·lusionats, descobridors, revolucionaris, inquiets, pencaires, generosos…

I fins al curs vinent…

Per veure més fotografies del curs podeu visitar la galeria que hi ha a la nostra pàgina de facebook.

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Cròniques d’un taller de construcció de Pessebres
Cròniques d’un taller de construcció de Pessebres