Excelsior

Amb PAX - Cor de Cambra i Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal

Per Posted on 2min. llegit883 visites

Ales set del vespre, del primer diumenge del tot just encetat mes de juny, les veus de dos cors ressonen dins les parets de l’església de la Puríssima. Música sacra que transporta a espais de pau.

Les mans del director dibuixen la cadència de les notes en una pissarra invisible descabdellant melodies bellíssimes. I les veus dels cantaires s’eleven amunt, ressonant a l’absis de l’església i escampant-se com una pluja fina. Moments de gran intensitat, sonora i emotiva que fan adonar-s’en què a la nostra pell li passa alguna cosa.

El concert avança enamorant a cada peça, i gairebé arribant al final, una cançó de la qual no puc recordar el nom, sud-africana, explica el dolor per la mort de Jesús. En acabar esclata un aplaudiment que surt amb tanta força que posa en peu a tot l’auditori. I ells, els que fan possible aquesta emoció que provoca la música i les veus, reben les felicitacions acotant el cap i el cos, agraïts i contents. I nosaltres, el públic, emocionats i feliços. I durant una hora i mitja, aquests cors fan possible esborrar mals moments, angúnies i problemes, teixint una xarxa on gronxar-se gaudint d’una interpretació de música sacra, impecable i magnífica.

M’ha agradat sentir-los, m’han fet esborronar, m’han fet sentir bé, m’han fet reafirmar l’orgull de saber que la gent del meu petit país, és un país que canta per damunt de tot. Que canta a Déu, a la llibertat, al dolor, a l’alegria. Que porta la música a tocar. I m’agrada pensar en els familiars dels cantaires, de tots. De la satisfacció que porten pintada a la cara.

I m’agrada saber que entre ells s’hi troben uns de molt estimats, els pares d’una cantaire que són companys pessebristes. I ella mateixa quan era una nena també feia pessebre a l’Agrupació. I cantava amb una veu extraordinària. Cantava tota sola mentre feia pujar parets de guix. Ara puja parets de música i composició i continua tenint la veu prodigiosa. És la Mireia Sans.

Només se m’acut dir, gràcies. Moltes gràcies a tots per regalar-nos un concert impressionant per cloure un capvespre de diumenge.

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Dia de l’Associacionisme Cultural de Catalunya.
Excelsior