In Memoriam, Lluis Tarruell

Per Posted on 2min. llegit583 visites

Era el 1979. L’Agrupació havia muntat la seva 3a Exposició de Pessebres al Casal del Centenari de la Rambla. Però aquella podia ser l’última, l’edifici es posava a la venda i la nostra entitat, que en aquells moments tenia tanta embranzida, es quedava sense local.

Antoni Tarruell, vocal de la Junta, va proposar parlar-ne amb el seu germà Lluís, que en aquells moments era el president de l’Acadèmia Catòlica, i que també duia el cuquet del pessebre. En Lluís, entusiasmat amb la idea, obrí les portes de l’Acadèmia a l’Agrupació. Li oferí part del primer pis per poder-hi muntar l’exposició. Els pessebristes van treballar de valent per preparar la sala i els pessebres.

L’accés al primer pis es feia per una escala interior i estreta. Aquella, a ulls de Lluís Tarruell, no era una entrada digna, calia una nova escala. I amb imaginació, esforç i la generositat d’aquells que van contribuir a fer front a les despeses, per Nadal l’Agrupació va inaugurar la 4a Exposició de Pessebres i l’Acadèmia una nova escala.

En Lluís, que anys enrere havia fet pessebre, també va voler participar en una de les primeres exposicions construint-hi un diorama.

Gràcies, Lluís Tarruell, perquè obrint les portes de l’Acadèmia a l’Agrupació va fer possible que la nostra entitat pogués créixer i arribar on és ara. I potser també amb aquest gest contribuí a obrir l’Acadèmia a la ciutat.

Sabadell, 27 de setembre del 2020.

Escrit de Maite Marsiñach

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Joan Alay, un bon home
In Memoriam, Lluis Tarruell