Tot el que cal saber

La 43a Exposició de Pessebres al descobert

Per Posted on 6min. llegit554 visites

El pròxim 30 de Novembre a dos quarts de vuit del vespre s’inaugurà la 43a Exposició de Pessebres a Sabadell, duta a terme com cada any per l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell i allotjada dins l’Acadèmia Catòlica. Aquest any comptarà amb 40 pessebres construïts per més de 60 artistes. Però quines són les novetats per aquest any?

Inauguració de la 43a Exposició de Pessebres

Dissabte a la tarda, a dos quarts de vuit, dins de la Sala d’Actes de l’Acadèmia Catòlica, començaran els actes de la inauguració de la 43a Exposició de Pessebres amb la presència del nostre president Francesc Bartolomé, el periodista Genís Sinca fent entrega del testimoni com a padrí de la darrera exposició als nous d’aquest any, Proactiva Open Arms i de les autoritats locals. I per amenitzar la festa comptarem amb un duet musical.

En acabats els actes, s’obriran les portes de l’exposició per a fer la primera visita, acompanyats dels artistes, autoritats i altres convidats. Després d’un piscolabis i les copes de cava per a celebrar que un any més tenim l’orgull de presentar a la ciutat els nostres pessebres tancarem les portes fins l’endemà. Per a conèixer els horaris de l’exposició així com el programa feu clic aquí.

Nadal roda al món

Cada any hem pogut observar pessebres que mostren paisatges de diferents indrets del món però de vegades també es fa ús de la imaginació i es reprodueixen racons totalment inventats per emmarcar les diferents escenes del pessebre. No obstant això, aquest any tots els pessebristes de l’entitat s’han posat d’acord en representar expressament diferents llocs totalment localitzables en el mapa perquè els visitants puguin fer una particular volta al món a través dels diferents diorames que presenta l’exposició.

Nadal roda al món

Mentre 11 pessebres estan localitzats a diferents punts de Catalunya, n’hi ha 5 que representen altres pobles de l’Estat i un total de 23 que estan repartits per l’estranger. Hi podrem trobar Andorra, França, Anglaterra, Alemanya, Irlanda, Grècia, Síria, Israel, Marroc, Egipte, Tanzània, Perú, l’Índia, l’Himàlaia, Japó i fins i tot un parell que s’escapen d’òrbita, un ubicat a l’Esteroide B612 i un altre perdut pel món oníric.

Nadal roda al món

Amb aquesta iniciativa, l’entitat vol iniciar un nou concepte a l’hora de preparar l’exposició, procurant que cada any aquesta pugui seguir alguna temàtica, donant així més forma a l’oferta pessebrística de la ciutat.

El Cartell

Des de fa uns anys l’Agrupació ha procurat que els cartells de la seva exposició siguin creació d’un artista local, Carme Sala, Carles Bellosta o Jordi Roca en són alguns exemples. Aquest any doncs no ha estat cap excepció i es va encarregar a la jove artista Belén Perea que fos l’encarregada de crear el cartell amb el qual farà bandera la 43a Exposició de Pessebres.
Belén Perea (@belemnitidart) és una il·lustradora sabadellenca nascuda el 24 d’octubre del 1998. Formada a l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell. Des de petita ha estat una persona apassionada pel dibuix, la natura i els treballs manuals. Ha realitzat obres per a la nostra ciutat tals com els cartells del Vet aquí Sabadell (2018), Carnestoltes de la Creu Alta (2019), Medievalia (2019) i més recentment per la Festa Major de Sabadell.
El cartell està compost principalment per retalls de pa que conformen el mapamundi. Fa molt temps els pessebres es construïen amb pa a les cases, ja que era una forma econòmica i accessible de tenir-ne un. També hi podem observar alguns llocs emblemàtics; aquests ens acompanyaran durant el recorregut de l’exposició.

Un Nadal Diferent

Sota aquest títol hi trobarem una petita mostra de la reivindicació i el record de situacions de guerra, persecució, gana i migració que pateixen moltes persones de manera injustificable, recollida en 6 diorames realitzats en un període de més de 10 anys hi trobarem les figures i fotografies de pessebres que en el seu dia representaren fets com la Gerra Civil, la construcció del mur de la Franja de Gaza, l’arribada de refugiats per costes Europees, entre d’altres.

Des de l’Agrupació fem un crit a la solidaritat, la comprensió i sobretot a la lluita contra l’oblit.

Proactiva Open Arms i l’Agrupació

Com ja hem explicat, aquest any amb nosaltres tindrem la presència de Proactiva Open Arms el dia de la inauguració però la nostra col·laboració amb aquesta ONG no acaba aquí, doncs sensibilitzats per tot el que està passant el nostre voltant volem fer un pas endavant i ajudar que les coses comencin a canviar.
Des de la nostra humil entitat farem una recol·lecta econòmica destinada íntegrament a Proactiva Open Arms que tindrà lloc durant tot el dia 30 de novembre, data de la inauguració. A més a més durant la nostra exposició tindrem diferents productes de marxandatge que l’ONG oferta per tal d’aconseguir finançament a les seves dures tasques d’ajuda humanitària.

Concurs Local de Pessebres

Després de l’èxit que va tenir l’any passat amb el remodelat concurs de pessebres de la ciutat fent ús de la plataforma WhatsApp aquest any es repetirà tenint així el II Concurs Local de Pessebres 2.0 obert a tots els que vulguin enviar una fotografia del seu pessebre a través del telèfon mòbil. Aquest format està pensat perquè tothom, grans i petits, sigui individualment o en família, tots; ens facin arribar els seus pessebres sense importar ni la dimensió, ni la forma. El que importa de veritat és que a totes les cases es mantingui la bella tradició de fer el pessebre.

Per altre costat, l’Agrupació segueix posant a l’abast el concurs en el seu format més clàssic amb el 92è Concurs Local de Pessebres, amb unes bases de participació més delimitades en les que ja es tenen en consideració aspectes més tècnics de l’elaboració i construcció d’un pessebre.

Per a més informació sobre els dos concursos podeu entrar en el seu apartat corresponent en aquesta web o fer clic aquí.

Concurs Local de Pessebres

En els darrers anys la tradicional entrega de premis del Concurs Local de Pessebres va ser renovada pel que ara anomenem La Festa del Pessebre, un acte en el qual es reuneixen tots els participants del concurs i reben els seus obsequis en mig d’un marc festiu orquestrat per alguna actuació musical i un espectacle com a fil conductor de l’esdeveniment.
Aquest any es tornarà a dur a terme en el Teatre Sant Vicenç, el diumenge 19 de gener de 2020 i comptarem amb un espectacle musical i visual a càrrec de la companyia L’ou Ferrat, amb el cantant-animador infantil i rondallaire Rah-mon Roma, l’artista urbà Werens i el músic Oriol Casas.

Durant l’espectacle a més de fer entrega dels obsequis a tots els participants del concurs i d’anunciar els premis, es farà també el tradicional sorteig entre totes les butlletes que s’entreguen amb el donatiu de visita de l’exposició i es conclourà d’aquesta manera el curs nadalenc de l’entitat.

Després d’aquestes quatre pinzellades sobre el que i el com serà la 43a Exposició de Pessebres esperem que tots tingueu les mateixes ganes que nosaltres de què arribi el dia.


Us hi esperem!

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
Escalfant motors
Tot el que cal saber