Un desembre força actiu

Per Posted on 5min. llegit512 visites

Arribat el gener i amb la Festa del Pessebre al caure és l’hora de fer un petit repàs a què hem fet durant el passat mes de desembre, on l’activitat pessebrística augmenta per raons òbvies, sobretot amb la inauguració de la nostra exposició anual però tenim tot un seguit de trobades més que potser alguns desconeixen i ens donen força feina, molt gratificant per nosaltres però.

Durant aquest mes passat doncs la nostra activitat va ser força intensa, a banda de la construcció de pessebres a comerços, associacions i altres entitats que realitzem cada any per vestir de forma més nadalenca alguns indrets de la nostra ciutat, enguany també vàrem participar en la Fira de Santa Llúcia durant els dies 3, 11 i 17. En ella vam tenir-hi presència en forma de taller de construcció de pessebres amb suro i molsa. Vam fer diverses demostracions de com crear coves i muntanyes per a pessebres populars i també ens va acompanyar el nostre company Llucià, el gegantó de la nostra entitat. Ell ens va fer costat portant alegria, caramels i fins i tot perseguint uns nuvis que sortien de l’Ajuntament, i no va parar fins a retratar-se amb ells.

També vàrem comptar amb la participació incondicional i entusiasta del grup de rock Tres de Vuit, que en mig del seu petit concert gentilment van dedicar la cançó de Sau, Boig per tu als mateixos nuvis quan van sortir a saludar des del balcó de l’Ajuntament. Regal que tothom va celebrar amb simpatia i bon humor. Al voltant del quartet es va reunir un nombrós públic que va comprar, cantar i ballar.

L’últim dia, les Bruixes de Nord van irrompre al mig de la fira amb els seus contundents tambors aportant un bon ritme i força de soroll festiu fent que tota la fira i la gent que s’apropava al nostre taller passes una molt bona estona durant les seves compres nadalenques. Ha sigut una experiència molt interessant el fet de col·laborar amb la Fira de Santa Llúcia.

Pel que fa a la construcció de pessebres a comerços, entitats i associacions, enguany n’hem portat al Monestir de Montserrat que amb motiu del 75è aniversari de la nostra Agrupació, la Federació Catalana de Pessebristes va demanar-ne la col·laboració. Aquest pessebre va ser instal·lat el mateix 24 de desembre, just abans que comences l’ofici de la Missa del Gall.

pessebre al Monestir de Montserrat

Així mateix i igual que altres anys també hem vestit pessebres en el pati de la comunitat de veïns de carrer Indústria, a la carnisseria Medràn del Mercat de la Creu Alta, a la tintoreria Els Campos, a la carnisseria Miralpeix del Mercat Central, a la carnisseria de un gran company pessebriste Carns Fresques Lòpez Codinas i a l’Església de Sant Fèlix, on des de fa 30 any que n’hi fem un.

Com a novetat aquest any també ens hem traslladat fins a Sentmenat per a instal·lar un pessebre de grans dimensions per a l’Associació de Veïns de Sentmenat.

pessebre a la carnisseria Miralpeix
pessebre a l’Esglèsia de Sant Felix

Finalment i com no podia ser d’una altra manera aquest any hem tornat a fer el Pessebre de la Ciutat de Sabadell tot i que enguany ha estat canviat d’ubicació. Deixant enrere la tradicional caseta que ubicàvem davant l’Ajuntament o en el Racó del Campanar com l’any passat, aquest any ens hem instal·lat dins de la Casa Duran. Sota la galeria coberta i amb accés des del carrer de Sant Joan es podia visitar el pessebre monumental que entre diversos membres de la nostra entitat vam bastir perquè el gaudís tota la ciutat.

Durant aquest mes de desembre també vam tenir l’honor de rebre a l’Ambaixador de Sabadell Cultura amb el nostre gegantó Llucià acompanyat del seu padrí i gegantó de la ciutat Vicentó.

Finalment dir-vos que també vam tenir uns dies en els quals uns quants anàvem de bòlit fent de jurat per les cases amb tots els pessebres que van participar en el 89è Concurs Local de Pessebres, tema del qual ja vam parlar fa uns dies en un altre article.

Si el mes de novembre va ser frenètic per acabar amb tots els preparatius de la inauguració de la nostra exposició així com per acabar a temps totes les nostres obres, aquest darrer últim mes de l’any també ha estat força complet, senyal que tenim tots moltes ganes de seguir endavant amb la nostra tasca de transmetre generació rere generació el nostre amor pel pessebre i el pessebrisme.

Ara ja que estem a mitjans de gener només dir-vos que estem molt contents un any més de formar part de les activitats culturals i de tradició de la nostra ciutat i que després d’haver tancat la nostra exposició el passat 8 del present, ens sentim molt orgullosos de les més de 15.000 visites que hem rebut. Tot això ho celebrarem amb tots els que vulguin el pròxim 29 de gener amb la Festa del Pessebre, acta de cloenda del nostre curs.

I per acabar, només fer un petit avanç, estem parlant de l’acte que posarà el punt final a totes aquelles activitats que ens han acompanyat per a celebrar el nostre 75è aniversari com a entitat. Estem parlant d’una excursió a Montserrat el pròxim 19 de febrer. Però de tot això n’informarem més endavant amb molt més de detall.

Finalment donar-vos les gràcies a tots els socis, amics, visitants i gent de Sabadell en general que ens acull cada any per a poder tirar endavant la nostra tradició, deixant que any rere any l’art dels nostres pessebristes omplin la nostra exposició i basteixin aparadors i diferents racons de la nostra ciutat amb pessebres. Per a què molts anys puguem seguir endavant!

Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!

Registra't amb el teu correu electrònic per rebre noticies i novetats!
Si vols estar informa't de tots els esdeveniments, inscriu-te amb el teu email al nostre butlletí!
Previous
El jurat ja ha desfilat
Un desembre força actiu